Erikoismassat
Huoneilmassa kuivuvista askartelumassoista kuten Marmo, Cernit Ceramica ja Cernit Aero voit valmistaa erilaisia koriste-esineitä, valmiisiin esineisiin kiinnitettäviä koristeita, koruja, hahmoja ym.

Muotoilu
Ota tarvittava määrä askartelumassaa paketista. Muotoile esine tai koriste massasta joko käsin, kaulimella tai erilaisia muovailupuikkoja tms. käyttäen. Kostuta sormiasi vedellä tarvittaessa muotoilun aikana. Vältä kuitenkin liiallista veden käyttöä askartelumassatyötä muotoillessa, sillä liiallinen kosteus saattaa aiheuttaa työn halkeilun sen kuivuessa ja liian märkä massa tarttuu sormiin kiinni. Kiinnitä erilliset osat (silmät, kädet, jalat, pilkut…) huolellisesti ja huolittele liitoskohta esim. muotoilupuikkoa apuna käyttäen. Ilman huolellista kiinnitystä osat saattavat irrota kuivuessaan.

Kuivuminen
Askartelumassat kuivuvat ja kovettuvat 1-3 vuorokaudessa muotoillun esineen tai koristeen paksuudesta sekä askartelumassasta riippuen. Kääntele ohuita litteitä esineitä useasti estääksesi niiden käpristymisen. Valmiit massatyöt voidaan viimeistellä kevyesti hiomalla ja askartelumaaleilla maalaten ja tarvittaessa suojata lopuksi lakalla. Askartelumassasta valmistetut esineet eivät ole kuivuttuaankaan eikä lakattuna vedenpitäviä.

Cernit Aero-massasta Höyhenen kevyestä Cernit Aero-massasta on helppo muotoilla erittäin ohuita koristekuvioita esim. korttien ja erilaisten esineiden koristeeksi. Massa on helpoin kaulita ohueksi levyksi kahden muovin (esim. muovitaskun) välissä, jonka jälkeen levystä on helppo leikata haluamiaan kuvioita muotilla tai terävällä veitsellä. Aero-massa on kuivuttuaan erittäin kevyttä ja hieman joustavaa, jonka vuoksi siitä muotoillut koristeet eivät halkea tai rikkoonnu kovinkaan helposti.

Huomioitavaa
Säilytä käyttämättä jäänyt askartelumassa ilmatiiviissä astiassa tai pussissa, jotta se ei kuivu.Cernit Doll Collection -massat
Cernit Doll Collection -massat ovat normaaleja uunissa kovetettavia massoja, jotka on tarkoitettu nukkehahmojen muotoiluun. Sävyvalikoimista löytyvät perusihonvärisävyt.